foto Balfoort

Sculpturen in steen

Het begin...
De Veursteen...
Werkwijze...
Over Monique...

Monique is ongeveer 10 jaar geleden met beeldhouwen begonnen. Daarvoor heeft zij enige tijd teken-en schilderlessen gevolgd.
Zij volgde workshops o.a. bij Ingrid Rekers en heeft 3 jaar les gehad van André Kruysen, die in 1998 de
Charlotte van Pallandt-prijs in de wacht sleepte. Hij leerde haar diverse technieken en vormde een stimulans om vooral de steen als geheel te zien en dan ook gebruik te maken van uitgesproken vormaspecten. Zo maakt de ruwe steen vaak deel uit van de eindsculptuur.
Vanaf 2010 exposeert zij regelmatig: o.a. - Openbare bibliotheek Leidschendam - Cultuurfabriek in Brabant - Atrium Mercure hotels. Uiteraard worden er ook exposities georganiseerd in en om het eigen atelier De Veursteen in Leidschendam.
Bovendien maakt Monique regelmatig werken in opdracht.

De Veursteen...
Monique maakt deel uit van een groep beeldhouwers te Leidschendam, onder de naam " Atelier de Veursteen".
Het atelier bevindt zich aan de Veursestraatweg 52 B . In de ruime tuin achter het atelier wordt ook gewerkt, als het weer dat toelaat. Tevens worden op verzoek workshops geörganiseerd.

facebook logo " Atelier de Veursteen"
Werkwijze...
Monique maakt uitsluitend beelden in steen. Zij gebruikt bij voorkeur albast, maar maakt ook sculpturen van marmer, serpentijn en verschillende soorten harde soapstone uit India, China en Afrika.
Het abstracte mensbeeld staat bij haar centraal maar zeker ook het verhaal,dat de steen vertelt. Soms bepaalt de tekening van de steen het eindresultaat. De vorm kan echter óók de uiteindelijke inspiratiebron zijn. Organische vormen wisselt Monique af met strakke belijning, geïnspireerd
o.a. door Bart v.d. Lek.
In een aantal beelden is opvallend haar klassieke opleiding, gymnasium alpha, terug te vinden.
Monique maakte reeds meerdere beelden in opdracht, die o.a. bij particulieren in Milaan, Vietnam en Zweden staan.
Over Monique...
Monique exposeerde al in bibliotheken, Mercure hotels en tijdens de Kunstfabriek / Kunstroute in Oosterhout. Zij maakt deel uit van “ Atelier de Veursteen” te Leidschendam, alwaar ook geëxposeerd word.
De klassieke opleiding van Monique, Gymnasium alpha , is duidelijk zichtbaar in diverse beelden o.a. in :
- “Odyssee” - “Kariatide”  
- “Pegasus” - “Corpus”
 
- “Piëta verde”      
Ook Bart van der Lek is een inspirator, getuige de serie “ Armom” Tenzij er een duidelijke opdracht ligt, werkt Monique graag vrij vanuit datgene, waartoe de vorm en soms de kleur van de steen haar inspireert. Recente beelden van 2010- 2014 zijn:
- “Odyssee”
- “Dol fijn” - “Armom 5” - “Tango”
- “Testa Vuota” - “Samen…voor altijd” - “40- love” -
Uw privacy